Balsamico peer met rookvlees
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • - 75 ml balsamico azijn
  • - 25 ml ahornsiroop òf molasses òf 2 eetl. kokosbloesemsuiker
  • - zwarte peper
  • - 1 peer
  • - ca. 90 gram rookvlees (of rauwe ham), in dunne plakjes
  • - verse rucola, munt, basilicum of andere kruiden of sla soorten
Bereidingswijze
  1. Breng in een klein pannetje de balsamico azijn met de ahorn siroop en zwarte peper aan de kook.
  2. Zet dan het vuur zo laag mogelijk en laat ca. 15 à 20 minuten zachtjes inkoken tot de saus dikker begint te worden.
  3. Was de peer en snijd deze in stukken (ca. 2 x 1 x 1 cm)
  4. Proef de balsamicoreductie en voeg indien gewenst nog wat extra ahornsiroop toe.
  5. Schep de helft van de peer in de balsamicosaus en laat 5 minuten zachtjes garen.
  6. Rol ondertussen de rest van de peer in de plakjes rookvlees.
  7. Leg op elk rolletje een blaadje sla of kruiden.
  8. schep de in balsamico geglaceerde peer uit de siroop.
  9. Prik op elk rookvleesrolletje een stukje geglaceerde peer.
  10. Serveer de siroop er apart bij voor de liefhebbers.
Notities
Eventuele restjes van de balsamico-stroop kun je gebruiken om vis mee te glaceren, of sladressing mee op smaak te brengen.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/balsamico-peer/