Vanille pap
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Vanille pap (van bloemkool, maar die proef je niet)
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 600 gram bloemkoolroosjes, schoongemaakt
  • 400 ml water
  • 1,5 eetlepel appelazijn
  • 3 volle eetlepels kokosrasp
  • ½ eetlepel psylliumvezels
  • 1 - 2 theelepels vanille extract (naar smaak)
  • kaneel naar smaak
Bereidingswijze
  1. Breng in een pan het water met de appelazijn en de bloemkoolroosjes aan de kook.
  2. Houd de deksel op de pan en laat de bloemkool ca. 5 minuten licht garen (zorg dat de bloemkool niet echt zacht wordt).
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de kokosrasp en psylliumvezels toe.
  4. Pureer met een staafmixer tot een grove pap (er mogen nog best wat korrels van de bloemkool in zitten).
  5. Breng op smaak met vanille extract en kaneel.
  6. Serveer bijvoorbeeld met vers fruit.
Notities
Tip: Door het toevoegen van appelazijn of citroensap aan het kookvocht voorkom je een sterke bloemkoolgeur en -smaak.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/10-redenen-om-groenten-in-je-ontbijt-te-verwerken/