Kaneel-rozijnen scones
 
 
Auteur:
Personen: 12 stuks
Ingrediënten
  • 250 gram appelpuree (ongezoet)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract (optioneel)
  • 100 gram kokosolie/roomboter/ghee of palmolie, op kamertemperatuur
  • snufje zout
  • 150 gram tijgernotenmeel
  • 75 gram kokosmeel
  • 50 gram arrowroot
  • ½ theelepel baksoda
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 50 gram rozijnen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een grote kom appelmoes, kaneel, vanille, kokosolie en zout.
  3. Zeef er vervolgens tijgernotenmeel, kokosmeel, arrowroot en baksoda over.
  4. Kneed tot een egaal deeg.
  5. Meng er als laatste appelazijn en rozijnen door, kneed nogmaals goed door.
  6. Vorm ca. 12 scones van het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak de scones in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin.
Notities
Deze scones zijn net als andere scones warm het lekkerst. Serveer ze met een flinke schep kokosslagroom en zelfgemaakte vruchtencompote.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/scones/