Paleo havermout (nootvrij en kokosvrij)
 
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 1 appel
  • 1 pastinaak (ca. 180 gram, geschild gewicht)
  • 2 eieren (dubbeldooier maakt het nog lekkerder)
  • 100 - 150 ml water
  • 1 eetl. arrowroot (optioneel)
  • 1 eetl. gelatine poeder (optioneel)
  • 1 theel. kaneel (of meer naar smaak)
  • 1 theel. citroenrasp, evt. meer naar smaak (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Was de appel.
  2. Schil de pastinaak met een dunschiller.
  3. Rasp de appel en de pastinaak (des te fijner je de pastinaak raspt, des te smeuïger het eindresultaat!)
  4. Roer eieren, water, arrowroot, geraspte appel en pastinaak, kaneel en evt. citroenrasp door elkaar in een kleine pan.
  5. Verwarm het geheel langzaam en al roerend tot de pap begint te binden en nog net niet kookt.
  6. Serveer warm (hoewel het koud de volgende dag ook lekker is)
Notities
De eieren zorgen al voor een romige binding van deze pap. Arrowroot of psylliumvezels ondersteunen deze binding en hebben een emulgerende werking waardoor je een mooie samenhang creëert, en de structuur nog meer op havermoutpap gaat lijken. Maar je kunt het ook prima weglaten, gebruik dan iets minder water.

De gelatine voeg ik toe vanwege de voedingswaarde, dit heeft verder geen invloed op het eindresultaat (tenzij je de pap af laat koelen en koud gaat eten).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/vezels-en-calorieen/