Pandan extract
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • pandan bladeren
  • water
Bereidingswijze
  1. Knip de pandanbladeren in kleine stukjes en doe in een blender
  2. Voeg een kleine hoeveelheid water toe, zodat je het net kunt pureren
  3. Pureer tot de pandanbladeren zo veel mogelijk verpulverd zijn
  4. Giet het mengsel door een zeef met een kaasdoek er in.
  5. Het pulp kun je evt. nog gebruiken om kip in te blancheren, maar is zelf niet eetbaar.
  6. Zet het opgevangen pandanvocht ca. 24 uur in de koelkast zodat het water en het extract zich gaan scheiden.
  7. Schep dan het bovenste laagje water er af, dit is de mindere kwaliteit, en kan enigszins bitter zijn, maar ik gebruik het nog steeds graag om bijvoorbeeld toe te voegen aan bloemkoolrijst of pastinaakrijst als ik dat aan het roerbakken ben.
  8. De donker groene massa is je echte pandan extract. Gebruik dit lekker in je 'bananen'pannenkoekjes, om 'rijst'gerechten op smaak te brengen, in curry's, koekjes, tapioca pudding, smoothies, etc.
Notities
Je kunt dit ca. een dag of 10 bewaren in de koelkast of anders invriezen in ijsblokjesvormpjes. De smaak wordt echter wel minder als je het extract invriest.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pandan-extract/