Peer met speculaasroom
 
 
Het lijkt misschien een beetje onlogisch om zout aan de room toe te voegen, maar het zout zorgt er voor dat de zoete romige smaak van de cashewnoten meer naar voren komt. In plaats van de peren rauw in plakjes te serveren, kun je de peren ook halveren en grillen (in de oven of grillpan) en dan vullen met speculaasroom.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 peren
  • 100 gram ongebrande cashewnoten (min. 4 uur geweekt en uitgelekt)
  • 1 eetl. citroensap (meer of minder naar smaak)
  • snufje Keltisch zeezout
  • 1 theel. vanille extract (helemaal leuk: zelfgemaakt vanille extract)
  • 1 theel. speculaas- of koekkruiden of gewoon kaneel
  • 1 theel. rauwe honing (optioneel)
  • enkele eetl. water
Bereidingswijze
  1. Pureer in een keukenmachine of hakmolentje de geweekte cashewnoten, citroensap, zout, vanille, koekkruiden, honing en 2 eetl. water tot een glad en romig geheel. Voeg naar wens extra water toe voor een gladdere consistentie of om de keukenmachine een beetje te helpen.
  2. Was de peren (of schil ze evt.) en schaaf met een mandoline mooie dunne plakjes van de peer.
  3. Verdeel de geschaafde peer over 4 bordjes en schep op elke bordje een flinke lepel speculaasroom.
  4. Serveeropties: met cacao nibs of bijvoorbeeld met granaatappelpitjes (voor op de kersttafel bijvoorbeeld)
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/peer-met-speculaasroom/