sinaasappel-pompoenmarmelade
 
 
Roosteren geeft een lichte karamel smaak aan de pompoen, maar voor een snellere variant kun je de pompoen ook gewoon koken in een pan met water tot deze gaar is en verder verwerken volgens recept.
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 500 gram gare pompoen (gekookt of geroosterd) (Hokkaido pompoen kun je met schil en al gebruiken)
  • 3 sinaasappels (bio)
  • 125 ml water
  • 2 cm verse gember, in plakjes (optioneel)
  • 1 theelepel vanille extract (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Was de sinaasappels en gebruik een dunschiller, fijne rasp of microplane om het oranje gedeelte van de schil van de sinaasappel te schillen.
  2. Breng de oranje sinaasappelschillen met het water en de gember aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en laat de schillen in ca. 15 minuten zacht worden.
  4. Verwijder de witte schil van de sinaasappels.
  5. Pureer de pompoen samen met het sinaasappelvruchtvlees en het kookvocht van de oranje schillen in een blender op hoge snelheid tot een gladde puree.
  6. Voeg beetje voor beetje de oranje sinaasappelschil toe, pureer en proef tot je de gewenste bitterheid hebt bereikt (ik voeg graag alles toe, ik ben dol op bitter :-P )
  7. Schenk de puree in een grote pan en breng aan de kook, voeg indien gewenst vanille extract toe en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
  8. Schep de marmelade in schone glazen potjes.
  9. In de koelkast enkele dagen houdbaar.
Notities
Ik verdubbel het recept graag en vries het vervolgens in porties in. Ideaal om op voorraad te hebben om te gebruiken in nagerechten, taarten, of bij scones.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/sinaasappel-pompoenmarmelade/