Paddenstoelenragout
 
 
Een variant op dit gerecht is een paddenstoelen-roomsoep. Houd hiervoor onderstaand recept aan, maar voeg in plaats van de levertjes extra paddenstoelen en 0,5 liter bouillon toe.
Auteur:
: Hoofdgerecht
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 eetlepel roomboter of kokosolie
  • 150 gram shiitakes (of andere paddenstoelen), schoongemaakt en in grove stukken
  • 50 gram amandelmeel
  • 150 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 300 - 400 gram kippenlevertjes
  • snufje kurkuma (optioneel)
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Verwarm een hapjespan en smelt hierin de boter of kokosolie.
  2. Voeg de ui toe en bak op laag vuur ca. 5 minuten tot ze zacht worden.
  3. Voeg knoflook, shiitake en amandelmeel toe en bak enkele minuten mee. Giet de kokosmelk en water er bij en verwarm de saus al roerend.
  4. Spoel de kippenlevertjes af met vers water en voeg toe aan de saus. Breng de saus tegen de kook aan. Laat ca. 6 - 8 minuten heel zachtjes pruttelen tot de levertjes gaar zijn.
  5. Voeg kurkuma toe en breng op smaak met zout en peper.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/paddenstoelenragout/