kormasaus
 
 
Deze Indiase saus is lekker met kleine gehaktballetjes, stevige witte vis, gamba's of kip.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 theel. kokosolie of ghee
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetl. amandelmeel (optioneel)
  • ½ - 1 eetl. korma kruidenmix (zie onderstaand recept) of garam masala
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 2 à 3 cm verse gember
  • kleine gehaktballetjes (of zie bovenstaande andere suggesties), zo veel als je wilt ;-)
Bereidingswijze
  1. Pel en snipper de ui.
  2. Pel de knoflook en was de gember en de chilipeper.
  3. Verwijder de zaden van de chilipeper en hak chili, knoflook en gember zeer fijn.
  4. Verhit een hapjespan op matig vuur en voeg als de pan warm is kokosolie en ui toe en laat de uien zachtjes garen.
  5. Roer er vervolgens amandelmeel en korma kruidenmix door.
  6. Zet het vuur hoger en voeg kokosmelk, gember, chili en knoflook toe, breng het geheel zachtjes aan de kook en zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan.
  7. Laat de smaken 5 à 10 intrekken en de saus indikken.
  8. Serveer de saus over kleine gehaktballetjes en met koriander - bloemkoolrijst
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kormasaus/