Korma kruidenmix
 
 
Auteur:
Ingredi├źnten
  • 2 eetl. komijn
  • 1 eetl. korianderzaad
  • 1 eetl. kardemom
  • 1 eetl. zwarte peper
  • 2 theel. kaneel
  • 1 theel. kruidnagel (optioneel)
  • 1 theel. nootmuskaat of ┬Ż theel. foelie
Bereidingswijze
  1. Rooster de specerijen al roerend in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot de geur van de specerijen vrijkomt en ze licht geroosterd zijn.
  2. Schep de specerijen dan onmiddellijk uit de pan op een bord, om te voorkomen dat ze verder roosteren (en evt. aanbranden).
  3. Maal de afgekoelde specerijen in een koffiemolentje of vijzel tot fijn poeder.
  4. Bewaar in een luchtdicht afgesloten potje.
Notities
Maal de specerijen bij voorkeur zelf, voorgemalen kruiden hebben al veel van hun smaak en voedingswaarde verloren. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gemalen specerijen gebruiken.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kormasaus/