2-ingrediënten pizzabodem
 
 
Graanvrij, zuivelvrij, glutenvrij, notenvrij, nachtschadevrij
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 groene bakbananen
  • 2 flinke eetlepels kokosolie
  • snufje zout (optioneel)
  • ½ theelepel knoflookgranulaat (of poeder) (optioneel)
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden (optioneel)
  • ca. 300 gram pompoen
  • 3 saucijsjes (bijvoorbeeld kip, kalkoen, lam of rund)
  • 3 handen vol verse peterselie en/of basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje zeezout
  • extra basilicum om te garneren
Bereidingswijze
  1. Verwijder de schil van de bakbananen en snijd de bakbanaan in stukken.
  2. Pureer in een keukenmachine de bakbanaan met de kokosolie tot een dik deeg (geen probleem als het deeg wat korrelig is, zolang met maar fijne korreltjes zijn).
  3. Voeg eventueel optionele ingrediënten toe en meng door het deeg.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid het deeg in twee cirkels gelijk uit (bij mij hadden de pizza's een doorsnee van ca. 16 cm en ca. 0,5 cm dik).
  5. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  6. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in stukken.
  7. Leg de pompoenstukken rondom de pizzabodems op de bakplaat. Plaats de bakplaat met de pizza's en pompoenstukjes in de voorverwarmde oven. Bak ca. 20 minuten.
  8. Meng ondertussen in een blender de kruiden, olijfolie en zout tot een grove pesto.
  9. Druk het vlees uit de saucijsjes en brokkel het vlees in grote klonten in een pan. Giet een klein laagje water bij het vlees. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Roer voorzichtig om het vlees niet te klein te laten worden. Laat het vlees in 3 - 5 minuten zachtjes garen. Giet het vlees af.
  10. Draai na 20 minuten de pizzabodems heel voorzichtig om en hussel de pompoenstukjes. Bak de bodems nog ca. 15 minuten tot ze stevig zijn. Haal de pizza's en pompoenstukjes uit de oven (oven nog niet uitzetten).
  11. Verdeel de pesto over de pizza's en vervolgens de pompoen en saucijs.
  12. Plaats de pizza's terug in de oven en bak nog ca. 5 - 7 minuten tot het beleg warm is.
  13. Verdeel ter garnering wat losse basilicum blaadjes over de pizza.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/2-ingredienten-pizza/