knapperige wortelchips
 
 
Gebruik in plaats van wortel ook eens pastinaak, wortelpeterselie of biet of maak voor een kleurrijke snackmix een combinatie van groente.
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 winterpeen
  • 1 eetlepel kokosolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150°C
  2. Zet de kokosolie in een klein schaaltje in de oven en laat smelten
  3. Was de wortel, gebruik evt. een borsteltje om schoon te schrobben
  4. Gebruik een dunschiller om de wortel in dunne lange linten te schaven.
  5. Bestrijk de wortellinten met een bakkwastje met de gesmolten kokosolie en leg ze op een met bakpapier bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat de wortellinten niet over elkaar liggen.
  6. Bak de wortelchips in ± 30 minuten licht bruin en licht knapperig.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en laat de chips afkoelen, ze zullen dan nog knapperiger worden.
Notities
Wanneer je de groente dikker snijdt, zullen de chips meer tijd nodig hebben in de oven om knapperig te worden.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/knapperige-wortelchips/