Barbecue-saus
 
 
Nachtschadevrij, AIP
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 1 klein bietje, geschild (ca. 75 gram)
  • 1 zoete aardappel, geschild (ca. 225 gram)
  • 2 - 4 cm verse gemberwortel (afhankelijk van hoe scherp je de saus wilt)
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 verse abrikozen, ontpit
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 150 ml water
  • snufje kurkuma
  • zwarte peper, naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snijd het bietje en de zoete aardappel in stukken.
  2. Breng in een pan het water met de stukken biet en de teentjes knoflook (voor milde variant) aan de kook.
  3. Voeg na 10 minuten koken de zoete aardappel toe en kook alles samen nog 10 minuten tot zowel de aardappel als het bietje gaar zijn. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen (zonder dit af te gieten).
  4. Schil de gember en rasp op een fijne rasp.
  5. Pureer in een keukenmachine (of met een staafmixer) de biet, zoete aardappel (incl. kookvocht), knoflook, geraspte gember, appelazijn, abrikozen en kurkuma tot een gladde saus.
  6. Breng op smaak met zwarte peper.
  7. Zet de saus enkele uren in de koelkast zodat de smaken in kunnen trekken.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/barbecuesaus/