Hartige chia crackers
 
 
Gebaseerd op het recept van de chia spelt crackers van Natuurlijk Resi
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 120 gram kastanjemeel
  • 85 gram chiazaad (zwart of wit, maakt niet uit)
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 60 ml water
  • 100 gram zoete aardappel, fijn geraspt
  • 15 gram gedroogde paddenstoelen, vermalen tot poeder
  • snufje gedroogde knoflook
  • mespuntje curcuma, gemalen
  • snufje zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Meng de droge ingrediƫnten in een grote mengkom. Voeg vervolgens aardappelrasp, water en kokosolie toe. Kneed met de hand tot een glad deeg. Laat de deegbal 15 minuten rusten zodat de chiazaadjes het vocht kunnen opnemen.
  2. Neem 2 vellen bakpapier en plaats het deeg ertussen. Rol nu het deeg uit met een deegroller over het bovenste vel (het bakpapier voorkomt dat het deeg aan de deegroller blijft plakken. Rol het deeg zo dun mogelijk uit (max. enkele mm dik).
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bak de crackers in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin in ca. 15 - 20 minuten (of tot de crackers droog en knapperig zijn). Let op dat de crackers niet te donker worden (zet dan de oven wat lager).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/chia-crackers/