Oranje broodjes
 
 
Auteur:
Personen: 16
Ingrediƫnten
  • 100 gram zoete aardappel, grof geraspt
  • 100 gram kastanjemeel (of boekweitmeel)
  • 40 gram arrowroot (of tapiocameel**)
  • 60 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel gelatine (veganistische optie: 1 theelepel gemalen chiazaad)
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • 2 bananen, geprakt
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel kardemom (gemalen)
  • rasp van de schil van 1 sinaasappel (gebruik de sinaasappel zelf in bijvoorbeeld een smoothie)
  • 1 mespuntje saffraandraadjes (optioneel), verpulverd
Bereidingswijze
  1. Kneed alle ingrediƫnten met de hand door elkaar tot een samenhangend deeg.
  2. Vorm bolletjes in de gewenste grootte (ik heb ze ongeveer ter grootte van een flinke walnoot gemaakt).
  3. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  5. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in ca. 20 - 25 minuten gaar en licht bruin (afhankelijk van de dikte van de broodjes).
Notities
* Boekweit geeft een iets andere smaak aan de broodjes en zorgt voor een tikje compactere substantie, maar vormt een prima vervanger. Het deeg is wat plakkeriger met boekweit en daardoor iets lastiger te vormen. Voeg evt. een extra eetlepel boekweitmeel toe om het deeg beter te kunnen vormen.

** tapioca bleek mijn deeg ook een beetje plakkeriger te maken, maar is goed te gebruiken in plaats van arrowroot.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/oranje-broodjes/