koekjes to go
 
 
Auteur:
Personen: 20 stuks
Ingrediënten
  • ca. 450 gram pastinaak
  • 1 banaan
  • 50 gram grasboter, ghee of kokosolie
  • 3 eieren
  • 4 eetl. kastanjemeel (of bijv. gemalen walnoten)
  • 1 à 2 eetl. kaneel
  • ½ theel. bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eetl. gelatinepoeder (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Spoel de pastinaken goed af en snijd de uiteinden er af. Zorg dat je ongeveer 400 gram over hebt.
  2. Rasp de pastinaak grof of fijn (net wat je eigen voorkeur heeft qua structuur)
  3. Pureer de banaan met de boter/olie tot een gladde pasta.
  4. Meng in een grote kom de geraspte pastinaak met de bananenpasta en de overige ingrediënten.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  6. Verwarm de oven voor op 175°C
  7. Gebruik een ijsschep of lepel om gelijke porties te vormen. Schep hoopjes deeg op de bakplaat en duw aan tot dikke platte koekjes.
  8. Bak de koekjes in ca. 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  9. Open tussentijds een keer de ovendeur om evt. ontstaan stoom te laten ontsnappen.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/ontbijt-to-go/