kastanjekoek met abrikozen
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 170 gram kastanjemeel
  • snufje fijne zeezout
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 ml water
  • 2 volle eetlepels kokosolie of roomboter
  • handje pijnboompitten
  • 6 - 8 verse zoete abrikozen
Bereidingswijze
  1. Meng in een beslagkom kastanjemeel, zout en kaneel door elkaar. Voeg beetje bij beetje het water toe en blijf roeren tot je een egaal beslag hebt.
  2. Laat het beslag ca. 20 minuten rusten
  3. Schil ondertussen de abrikozen en verwijder de pit en snijd ze in blokjes.
  4. Verdeel de abrikozen over de bodem van een lasagneschaal (ca. 33 cm x 23 cm) en schep hier de kokosolie bij.
  5. Verwarm de oven voor op ca. 175 graden. Plaats de schaal met de abrikozen in de oven en verwarm ze ca. 10 minuten.
  6. Haal de schaal vervolgens uit de oven en roer de gesmolten kokosolie door de abrikozen. Verdeel het beslag over het fruit (doorroeren mag) en strijk glad. Verdeel de pijnboompitten over het beslag. Plaats de schaal terug in de oven.
  7. Bak de koek gaar in 30 - 45 minuten (afhankelijk van de dikte van het beslag).Laat de koek afkoelen en verder opstijven.
Notities
Ik heb geprobeerd de koek in te vriezen, maar dat vond ik niet zo'n succes. In de koelkast blijft hij wel een paar dagen lekker.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kastanjekoek-met-abrikozen/