Salade van octopus
 
 
Auteur:
: Bijgerecht
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram octopus tentakels
  • 200 - 250 gram artisjokharten (gegaard en schoongemaakt of uit vriezer of pot, uitgelekt)
  • enkele eetlepels zwarte olijven
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
  1. Spoel de octopus tentakels af onder stromend water en plaats in een pan.
  2. Vul de pan aan met water tot de octopus net onder water staat. Plaats de deksel op de pan. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag.
  3. Laat de octopus ca. 45 minuten zachtjes garen zonder de deksel van de pan te halen.
  4. Giet het vocht af en laat de octopus een beetje afkoelen.
  5. Snijd ondertussen de olijven en de artisjokharten in grove stukken.
  6. Snijd de afgekoelde octopus in stukken en meng alle ingrediƫnten door elkaar.
  7. Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
  8. Plaats de salade in de koelkast en serveer koud.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/salade-van-octopus/