Aziatische wortelsalade
 
 
In dit recept gebruik je ook de schil van de sinaasappel. Het oranje deel van de schil is zeer smaakvol en is rijker aan fytonutriënten dan het vruchtvlees zelf. Zorg er voor dat je alleen het oranje deel van de schil raspt, het witte is namelijk nogal bitter en daar houdt niet iedereen van.
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 1 flinke wortel
  • 1 volle eetl. tahin (sesampasta)
  • 1 eetl. walnootolie of gewoon olijfolie
  • 1 eetl. appelazijn
  • sap en rasp van 1 sinaasappel (bio!)
  • 2 cm verse gember, fijngeraspt
  • 1 teentje knoflook, zeer fijngehakt
  • 1 theel. nigellazaad of sesamzaad
Bereidingswijze
  1. Rasp de wortel op een grove rasp of gebruik een spiraalsnijder om er 'spaghetti' van te maken.
  2. Meng alle overige ingrediënten door elkaar in een klein schaaltje om de dressing te maken.
  3. Schep de dressing door de wortelrasp en laat bij voorkeur de smaken even intrekken in de koelkast.
Lekker bij Indiase korma met kip of gehaktballetjes.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/aziatische-wortelsalade/