Receptenruil 8: Bacon-appel gehaktballetjes
 
 
Bacon-appel gehaktballetjes (gebaseerd op het recept van Bacon-appelburgers van Eetpaleo)
Auteur:
Ingrediënten
  • 350 gram rundergehakt
  • 90 gram ontbijtspek
  • 1 ei
  • ca. 2 cm verse curcuma, geraspt
  • 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
  • zwarte peper en zeezout - naar smaak
  • 1 appel
Bereidingswijze
  1. Hak het spek in kleine stukjes en voeg samen met gehakt, ei, knoflook, curcuma, peper en zout in een kom.
  2. Was de appel, schil hem en verwijder het klokhuis. Rasp de appel grof en voeg bij het vlees in de kom.
  3. Kneed het vleesmengsel tot alles goed gecombineerd is.
  4. Draai hier vervolgens kleine gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
  5. Verwarm de oven voor op 165 - 175 graden.
  6. Verdeel de balletjes over een grote bakplaat en bak ze in ca. 20 à 25 minuten gaar.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/bacon-appel-gehaktballetjes/