Brownie
 
 
Rijk aan resistent zetmeel waar onze darmen blij van worden.
Auteur:
Ingrediënten
  • 2 rijpe bakbananen (bruin of zwart)
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 4 eetl. cacao
  • 1 theel. vanille extract
  • snufje zout
  • ½ theel. bakpoeder
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Pureer de bakbananen met de gewone bananen.
  3. Meng de overige ingrediënten door de bananenpuree.
  4. Schenk het beslag in een ingevette ovenschaal en bak in ca. 25 minuten gaar.
Notities
Variatie tips:
* Zelf ben ik er dol op; de smaakcombinatie sinaasappel-chocola. Jij ook? Voeg dan aan je beslag rasp van 1 (bio!) sinaasappel toe.
* Niet alleen smaak, maar ook structuur bepaalt je eetbeleving; Voeg 'crunch' toe: Bedek de (afkoelde) brownie na het bakken eens met zelfgemaakte chocola of voeg een handvol cacao nibs toe aan het beslag.
* Cakes en brownies zijn bij uitstek geschikt om ongemerkt een extra portie groente te verwerken, ook deze brownie. Voeg bijvoorbeeld geraspte rode biet of fijngehakte (rauwe) boerenkool toe aan het beslag. Beide vormen een aantrekkelijke smaakcombinatie met chocola.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/brownies/