Paté van artisjok
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 400 gram artisjokharten*
  • 100 ml olijfolie
  • 1 à 2 eetl. appelazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes verse munt
  • 1 takje verse oregano of mespuntje gedroogde oregano
  • 1 rood pepertje (optioneel)
  • 2 eetl. water
  • Keltisch zeezout
  • zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Pureer alle ingrediënten in een hakmolentje of foodprocessor tot een gladde paté.
  2. Voeg indien gewenst extra olijfolie toe om de paté smeuïger te maken.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer evt. met gehakte walnoten en verse kruiden.
Notities
Diepvries artisjokken vind je bij Turkse supermarkten en bij de groothandel (o.a. Sligro). In plaats van diepvries, zou je ook artisjok uit pot of blik kunnen gebruiken, deze zijn bij bijna elke supermarkt te koop. Kies dan wel voor een variant zonder zonnebloemolie.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pate-van-artisjok/