Sinaasappel custard
 
 
Auteur:
Personen: 6
Ingredi├źnten
  • 1 rijpe mango
  • 3 sinaasappels
  • 4 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 2 afgestreken eetlepels arrowroot (bindmiddel vergelijkbaar met ma├»zena)
  • 1 theelepel vanille essence
  • Optioneel: fruit voor er bij (bijvoorbeeld papaja en granaatappel)
  • Optioneel: geslagen kokosroom met verse gember of geraspte sinaasappelschil
Bereidingswijze
  1. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in stukken.
  2. Snijd de sinaasappels door midden en pers ze voorzichtig uit (zorg dat sinaasappelhelften mooi blijven en bewaar deze!).
  3. Pureer de mango met de sinaasappelsap, arrowroot en vanille.
  4. Breek de eieren boven een pannetje en voeg mangopuree, kokosmelk en water toe.
  5. Verwarm de custard op middelhoog vuur onder voortdurend roeren met een garde tot het een dikke pudding begint te worden. Haal de pan dan onmiddellijk van het vuur en blijf nog even doorroeren om klontjes te voorkomen.
  6. Serveer de custard in de bewaarde sinaasappelhelften met vers fruit en kokosslagroom (optioneel).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/sinaasappel-custard/