Kruimeltaart
 
 
Welk seizoen het ook is, een kruimeltaart is altijd lekker. Dus als de bramen niet in het seizoen zijn, gebruik dan lekker een andere fruitsoort. Hard fruit (zoals appel) zou je van te voren even licht kunnen smoren voor een zachter eindresultaat.
Auteur:
Personen: 3 - 4
Ingrediënten
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram kastanjemeel
  • 40 gram ghee (of roomboter of kokosolie)
  • 2 à 4 eetl. inuline
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. arrowroot (of kokosmeel)
  • ca. 200 gram bramen (of ander fruit naar keuze)
Bereidingswijze
  1. Was de bramen voorzichtig en laat ze uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 165°C.
  3. Meng amandelmeel, kastanjemeel, ghee, 2 eet. inuline en kaneel met twee messen door elkaar tot een mooi kruimeldeeg. Proef het deeg en voeg evt. extra inuline toe als je nog meer zoetigheid wilt.
  4. Verdeel de bramen over een taartvormpje (؝ ca. 18 cm) (of ovenschaal) en strooi hier met een klein zeefje de arrowroot over. Hussel de arrowroot een beetje door de bramen.
  5. Verdeel het kruimeldeeg over de bramen.
  6. Bak het kruimeltaartje in ca. 20 minuten gaar.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kruimeltaart/