Receptenruil 7 - Paleo havermout
 
 
Auteur:
: Ontbijt
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 600 ml zelfgemaakte kokosmelk (of 300 ml kokosmelk en 300 ml amandelmelk)
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 groene bakbanaan (bruin kan vast ook wel, heb ik niet geprobeerd)
  • 1 theelepel kaneel
  • toppings naar keuze, zoals: vers fruit, zaden, noten, kaneel, cacao nibs, kokos, etc.)
Bereidingswijze
  1. Meng het chiazaad met ca. 150 ml kokosmelk en zet dit even apart, roer af en toe door om klonten te voorkomen.
  2. Hak in een hakmolen de bakbanaan tot "havermout-achtige" vlokken/korrels.
  3. Breng de resterende 450 ml kokosmelk met de bakbanaan-"havermout" en kaneel in een pannetje aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en kook de bakbanaan-havermout in ca. 15 - 20 minuten zachtjes gaar, de pap zal langzaamaan dikker worden. Roer tussentijds af en toe door om aankoeken te voorkomen, voeg evt. enkele eetlepels water toe als de pap te dik wordt.
  5. Wanneer de banaan zacht begint te worden is de "havermout" klaar.
  6. Haal de pan van het vuur en roer het chiamengsel door de "havermout".
  7. Serveer met een 'topping' naar smaak.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/paleo-havermout/