Zoete broodjes
 
 
Decadent en rijk van smaak, alsof je amandelspijs eet. En dat terwijl de basis van deze broodjes gewoon groente is.
Auteur:
Ingrediënten
  • 250 gram pastinaak (schoongemaakt gewicht)
  • 4 kumquats (doorgesneden en evt. pitjes verwijderd) òf rasp van 1 bio sinaasappel òf gedroogde sinaasappelschil
  • 50 gram kokosmeel
  • 45 gram hazelnoot- of amandelmeel (of ander noten- of zadenmeel)
  • 4 eieren
  • 4 eetl ghee (of roomboter)
  • 1 flinke theel. bakpoeder (of ½ theel. baksoda + 1 eetl. appelazijn)
  • snufje zout
  • 1 flink volle eetl. kaneel of koekkruiden
  • 1 enkele gedroogde vijgen in kleine stukjes of een handje rozijnen (optioneel) (of andere vullingopties zoals hierboven genoemd)
Bereidingswijze
  1. Hak in de foodprocessor de pastinaak met de kumquats (of sinaasappelschil) tot kleine korrels.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de rozijnen, en mix in de foodprocessor tot een bijna glad deeg. Er mogen nog wel wat korreltjes in zitten.
  3. Kneed er met de hand of een spatel de rozijnen (of ander gedroogd fruit) door en vorm 8 balletjes van het deeg of duw het in andere vormpjes.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C en bak de bolletjes of kleine vormpjes in ca. 25 minuten gaar.
  5. Heel verleidelijk om meteen te proeven, maar geloof me, de volgende dag zijn ze nog lekkerder.
Notities
Pastinaak hoef je niet te schillen, gewoon even onder de kraan goed schoon schrobben met een borsteltje. Stronkje en onderkantje er af en de pastinaken zijn klaar voor gebruik.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/zoete-broodjes/