Marinade voor super mals vlees
 
 
Auteur:
Personen: 2 - 3
Ingrediƫnten
  • 350 - 400 gram kipfilet (of vlees als biefstuk, lamsbiefstuk, etc.)
  • 1 rijpe kiwi, geschild
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel limoensap (of citroensap)
  • snufje gemalen komijn
  • snufje zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe de blokjes in een diepe kom.
  2. Pureer de kiwi met de knoflook, limoensap, peper en komijn in een kleine blender of hakmolen (Ik pureer de kiwi ook wel eens gewoon in de knoflookpers, dat gaat net zo goed).
  3. Meng de kiwi-marinade door de kip en dek de schaal af. Plaats de schaal minimaal 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwerk het vlees vervolgens naar wens. De marinade kun je gewoon mee bereiden in het gerecht, de smaak van kiwi verdwijnt helemaal.
  5. Wil je het vlees braden, haal het dan uit de marinade, dep het droog en braad het vlees naar wens (zo kort mogelijk).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/vleesmarinade/