Gehakt met verborgen lever
 
 
Gehakt met verborgen lever
Auteur:
Personen: 4 - 8
Ingrediƫnten
  • 250 gram lever*
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 500 gram rundergehakt*
  • 2 eieren
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel zeezout
  • zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Pureer in de keukenmachine de lever samen met knoflook.
  2. Meng met de hand in een grote kom de gepureerde lever door het rundergehakt en voeg de specerijen, peper, zout en eieren toe. Meng alles goed door elkaar en schep het mengsel in een grote ovenschaal.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de gehaktschotel in ca. 25 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van het gehaktmengsel).
  4. Haal de schaal uit de oven en roer het gehakt rul met een vork.
  5. Het gehakt is nu klaar om in porties verwerkt of ingevroren te worden en hoeft voor gebruik alleen nog maar even opgewarmd te worden.
Notities
*Met de verhouding gehakt - lever kun je spelen. Meer lever, minder lever, kies wat je lekker vindt.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/gehakt-met-verborgen-lever/