Nasi van bloemkoolrijst
 
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram kipfilet
  • scheutje (appel)azijn of citroensap
  • 400 gram bloemkool, schoongemaakt en in roosjes
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ca. 300 gram verse groente naar keus (ik heb snijbiet, lente ui en wortel gebruikt), schoongemaakt
  • kokosolie (om in te bakken)
  • 1 tl djinten (gemalen komijn)
  • 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 tl laos (gemalen galangawortel) (ik heb verse laos gebruikt)
  • ½ tl curcuma (geelwortel)
  • snufje (gerookte) paprikapoeder
  • 2 eieren
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Plaats de kipfilets in een pan, voeg een scheutje (appel)azijn toe en vul aan met water tot de kipfilets net onder water staan.
  2. Breng het water aan de kook. Laat 1 Ć  2 minuten doorkoken en draai het vuur uit en laat de kip 20 - 25 min. staan in het vocht om zachtjes te garen.
  3. Giet de kip af zodra deze gaar is en snijd de kip in stukken.
  4. Hak ondertussen de bloemkoolroosjes fijn tot rijstachtige korrels (kan in de keukenmachine).
  5. Maak de ui en knoflook schoon en hak in stukjes. Snijd de overige groenten in stukken.
  6. Verwarm een hapjespan en voeg de kokosolie, ui, knoflook en specerijen toe. Laat dit zachtjes 10 minuten garen. Roer af en toe door.
  7. Voeg als de ui glazig is de bloemkoolrijst en de andere groenten toe en zet het vuur hoog.
  8. Roerbak enkele minuten tot de groenten net gaar zijn.
  9. Schuif de groenten naar de kant van de pan en breek de eieren boven de pan. Roer de eieren totdat ze gaar zijn en meng dan alles door elkaar.
  10. Breng de nasi op smaak met zout en peper. Zorg dat alles goed warm is voordat je het serveert.
Notities
Ik heb er gefermenteerde wortelsalade bij geserveerd.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/bloemkoolnasi/