Smeuïge vissalade
- 2 eieren
- 400 gram diepvries vis (bijv. koolvis), bij voorkeur ontdooid
- verse kruiden (bijv. dille, basilicum, bieslook, peterselie) (optioneel)
- 1 eetl. kappertjes (optioneel)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetl. tahini
- olijfolie
- Keltisch zeezout en zwarte peper (naar smaak)
- Kook de eieren zacht tot medium gaar. Laat de eieren schrikken en goed afkoelen in koud water.
- Breng een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook.
- Leg de visfilets in de pan met heet water en zet het vuur uur.
- Laat de filets zachtjes garen (enkele minuten) tot deze uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
- Schep de vis uit het kookvocht en laat afkoelen.
- Pureer met de staafmixer alle ingrediënten tot een romige vissalade.
- Breng op smaak met zout en peper.
Tip: gebruik het kookvocht van de vis als basis voor een lekkere vissoep of ragout.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/smeuige-vissalade/
3.4.3176