Smeuïge vissalade
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 400 gram diepvries vis (bijv. koolvis), bij voorkeur ontdooid
  • verse kruiden (bijv. dille, basilicum, bieslook, peterselie) (optioneel)
  • 1 eetl. kappertjes (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. tahini
  • olijfolie
  • Keltisch zeezout en zwarte peper (naar smaak)
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren zacht tot medium gaar. Laat de eieren schrikken en goed afkoelen in koud water.
  2. Breng een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook.
  3. Leg de visfilets in de pan met heet water en zet het vuur uur.
  4. Laat de filets zachtjes garen (enkele minuten) tot deze uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
  5. Schep de vis uit het kookvocht en laat afkoelen.
  6. Pureer met de staafmixer alle ingrediënten tot een romige vissalade.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Tip: gebruik het kookvocht van de vis als basis voor een lekkere vissoep of ragout.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/smeuige-vissalade/