Pastinaaknoedels met paddenstoelen en citroen
 
 
Ook te serveren als bijgerecht voor meerdere personen
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 3 middelgrote pastinaken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 x 1 eetlepel roomboter of kokosolie
  • 200 - 300 gram stevige paddenstoelen, in reepjes (bijvoorbeeld shiitake)
  • 1 à 2 theelepels verse salie, fijngehakt (of ½ theelepel gedroogde salie)
  • sap en rasp van een ½ citroen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  • maanzaad (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pastinaken en gebruik een spiraalsnijder, mandoline of kaasschaaf om hier noedels van de maken.
  3. Verdeel de noedels over een bakplaat en voeg 1 eetlepel kokosolie/roomboter toe.
  4. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  5. Haal na ca. 5 minuten de bakplaat uit de oven en roer de gesmolten olie/boter goed door de noedels.
  6. Schuif de bakplaat terug in de oven en bak de noedels nog ca. 15 minuten (let op dat ze niet te bruin worden).
  7. Verhit ondertussen een koekenpan en voeg de resterende eetlepel roomboter/kokosolie en de gesnipperde ui toe. Roerbak tot de ui glazig is.
  8. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak de paddenstoelen 5 minuten mee.
  9. Zet het vuur uit en voeg citroensap, citroenrasp en salie toe.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Haal de pastinaaknoedels uit de oven en verdeel over twee borden.
  12. Schep de paddenstoelen op de noedels.
  13. Schenk er olijfolie over en bestrooi eventueel met maanzaad en verse salie blaadjes.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pastinaaknoedels-met-paddenstoelen/