Pastinaaknoedels met paddenstoelen en citroen
Auteur: Marjolijn
Personen: 2
- 3 middelgrote pastinaken
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 x 1 eetlepel roomboter of kokosolie
- 200 - 300 gram stevige paddenstoelen, in reepjes (bijvoorbeeld shiitake)
- 1 à 2 theelepels verse salie, fijngehakt (of ½ theelepel gedroogde salie)
- sap en rasp van een ½ citroen
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- zeezout en zwarte peper
- maanzaad (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pastinaken en gebruik een spiraalsnijder, mandoline of kaasschaaf om hier noedels van de maken.
- Verdeel de noedels over een bakplaat en voeg 1 eetlepel kokosolie/roomboter toe.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven.
- Haal na ca. 5 minuten de bakplaat uit de oven en roer de gesmolten olie/boter goed door de noedels.
- Schuif de bakplaat terug in de oven en bak de noedels nog ca. 15 minuten (let op dat ze niet te bruin worden).
- Verhit ondertussen een koekenpan en voeg de resterende eetlepel roomboter/kokosolie en de gesnipperde ui toe. Roerbak tot de ui glazig is.
- Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak de paddenstoelen 5 minuten mee.
- Zet het vuur uit en voeg citroensap, citroenrasp en salie toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de pastinaaknoedels uit de oven en verdeel over twee borden.
- Schep de paddenstoelen op de noedels.
- Schenk er olijfolie over en bestrooi eventueel met maanzaad en verse salie blaadjes.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pastinaaknoedels-met-paddenstoelen/
3.5.3251