Hartige pasteitjes
 
 
Auteur:
Personen: 8 - 10
Ingrediƫnten
Bereidingswijze
  1. Meng in een beslagkom tapiocameel, olijfolie (ga uit van 3 eetlepels en voeg eventueel later wat extra toe indien het deeg te droog is), ei, zout en knoflookpoeder (optioneel) door elkaar. Ik doe dit met mijn handen zodat ik het deeg goed kan kneden tot een mooie gladde deegbal.
  2. Verdeel het deeg in 8 tot 10 porties en rol er balletjes van.
  3. Plaats een stuk bakpapier op het aanrecht en leg hier een balletje op. Leg op het balletje weer een stuk bakpapier. Duw nu het balletje plat met de onderkant van een platte schaal.
  4. Herhaal dit met de andere deegballetjes. Zorg dat de deegplakjes ca. 1 - 2 mm dik zijn.
  5. Leg de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Plaats de vulling op het deeg en vouw het deeg hier heel voorzichtig om heen.
  7. Leg een heel klein plakje boter op elk pasteitje om barsten van het deeg zo veel mogelijk tegen te gaan.
  8. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  9. Plaats de pasteitjes in de voorverwarmde oven en bak deze in ca. 20 minuten krokant en gaar (ze worden niet echt bruin).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/hartige-pasteitjes/