Pompoen-kumquat cake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Gebaseerd op de pompoen-cranberry cake van Cave-a
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 6 eieren
  • 200 gram gare pompoen
  • 50 gram kokosolie, gesmolten (boter kan ook)
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ rijpe banaan
  • ½ tl zout
  • ½ tl baksoda
  • 50 gram kokosmeel (= ½ cup)
  • ca. 12 kumquats (of rasp van 1 citroen)
Bereidingswijze
  1. Mix alles behalve de kumquats door elkaar in de keukenmachine.
  2. Snijd 6 kumquats in dunne plakjes en houd deze apart.
  3. Pureer de overige kumquats en meng deze door het beslag.
  4. Giet het beslag in een bakvorm en verdeel hierover de achtergehouden kumquatplakjes.
  5. Bak de cake ca. 35-40 minuten op 175 graden (afhankelijk van het formaat van de bakvorm).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pompoencake/