Romige pastinaaknoedels
 
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 eetl. vet naar keuze (boter, kokosolie, ghee, ...)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 gram walnootgries of gewoon gemalen walnoten
  • 200 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
  • 400 ml bouillon (bijv. kip, groente of paddenstoelen bouillon)
  • 400 gram pastinaak
  • Peper en zout naar smaak
  • ca. 10 kleine tomaatjes
  • rucola
  • Walnootolie naar smaak
Bereidingswijze
  1. Verwarm een hapjespan op een laag pitje en voeg vet, walnootgries en knoflook toe, blijf goed omscheppen en laat enkele minuten doorwarmen (pas op dat het niet bruin kleurt!).
  2. Al roerend scheutje voor scheutje amandelmelk en bouillon toevoegen.
  3. Breng het geheel aan de kook en haal van het vuur.
  4. Laat de saus bij voorkeur enkele uren afkoelen zodat het notengries kan wellen, maar dat is niet noodzakelijk.
  5. Snijd met behulp van een spiraalsnijder of dunschiller dunne slierten van de pastinaak (in de vorm van tagliatelle of spaghetti).
  6. Snijd de kleine tomaatjes doormidden.
  7. Verwarm de saus en voeg pastinaaknoedels toe.
  8. Verwarm al roerend tot de pastinaak el dente is (ca. 5 minuten). De pastinaak zal het overtollige vocht opnemen.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer met rucola, tomaatjes en een scheut walnootolie (of olijfolie)
Notities
Glutenvrij, vegetarisch, veganistisch, paleo, zuivelvrij, graanvrij, koolhydraatarm
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/heerlijke-romige-noedels-en-nog-pijnstillend-ook/