Mayonaise
 
 
Mayonaise op basis van gekookte eieren!
Auteur:
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels milde extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel mosterd (optioneel)
  • 1 eetlepel citroensap of appelazijn
  • zwarte peper en zeezout (naar smaak)
  • evt. enkele eetlepels water
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren ca. 6 à 7 minuten in een pannetje met water. Koel ze daarna snel af in koud water.
  2. Pel de eieren en laat ze volledig afkoelen (anders gaat de mayonaise schiften).
  3. Plaats de eieren met de olijfolie, mosterd, citroensap, peper, zout, en evt. water in een smalle mengbeker (of keukenmachine).
  4. Pureer met een (staaf)mixer tot een dikke mayonaise-achtige saus (de dikte van de saus is te variëren door meer of minder olie en/of water te gebruiken).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/mayonaise/