Pompoenbroodjes
 
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediƫnten
  • 150 gram geroosterde pompoen
  • 100 gram kokosmeel
  • 6 eieren
  • 25 gram kokosolie
  • 1 eetlepel citroensap of appelazijn
  • 1 theelepel baksoda
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Plaats alle ingrediƫnten in de mengkom van een keukenmachine en pureer tot een gladde dikke massa.
  2. Laat het deeg ca. 10 minuten rusten, zodat het kokosmeel vocht kan opnemen.
  3. Het deeg blijft een beetje plakkerig, maar je kunt het nu naar wens vormen. Vorm balletjes om broodjes te maken, vul muffin vormpjes om scones te maken, platte vorm vullen voor een focaccia, wat je maar wilt.
  4. Verwarm de oven voor op ca. 165 graden Celsius.
  5. Plaats de broodjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 25 tot 30 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van het deeg. Controleer tussentijds of ze niet te donker worden, zet dan eventueel de oventemperatuur wat lager.
  6. Laat de broodjes afkoelen, het liefst enkele uren in de koelkast.
Notities
Kokosmeel gerechten hebben echt even de tijd nodig om te rusten, direct uit de oven smaken ze nogal naar ei.

Serveer met beleg naar keus: bijvoorbeeld humus, tapenade, kokosroom, jam, vers fruit, notenpasta...
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pompoenbroodjes/