Kaneelbrokken
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 3 eetlepels water
  • 50 gram roomboter of kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 75 gram kokosmeel
  • 1 afgestreken theelepel kaneel
  • 30 gram zonnebloempitten (optioneel)
Kaneelpoeder (optioneel):
  • ½ theelepel kaneel
  • 3 eetlepels inulinepoeder*
Bereidingswijze
  1. Meng het chiazaad met het water in een klein schaaltje en laat 15 minuten wellen.
  2. Meng in de grote kom de kokosolie (of roomboter), honing, kokosmeel, kaneel en gewelde chiazaden.
  3. Kneed tot een samenhangend deeg. Kneed als laatste de zonnebloempitten door het deeg.
  4. Druk het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier tot een dikte van iets minder dan een halve cm (gebruik evt. een deegroller). Zorg dat het deeg overal even dik is.
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  6. Bak de koek in ca. 10 - 12 minuten licht bruin (let op dat de zijkanten niet verbranden. Schakel de oven uit en laat de koek nog ca. 5 minuten in de warme oven staan met de deur op een kiertje.
  7. Snijd de koek in vierkantjes als deze nog warm is. De koek wordt harder zodra deze afkoelt.
Voor het kaneelpoeder meng je kaneel en inuline door elkaar en bestrooi hiermee de kaneelbrokken.
  1. Serveer met kokosroom of eet gewoon lekker als koekje.
*Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kaneelbrokken/