Geroosterde pompoen
 
 
Pompoenpuree is in allerlei recepten te gebruiken. Als je het niet direct allemaal nodig hebt, kun je het prima in porties invriezen. Dat is altijd handig om op voorraad te hebben.
Auteur:
Ingredi├źnten
  • 1 of meerdere pompoen(en)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Spoel de pompoen af onder de kraan.
  3. Halveer de pompoen met een scherp mes ├▓f, nog makkelijker, laat de pompoen heel en prik er enkele gaten in met de punt van een scherp mes.
  4. Je kunt alvast voor het roosteren de pitten verwijderen, maar deze zijn er nog makkelijker uit te scheppen als de pompoen gaar is.
  5. Leg de pompoen in een glazen ovenschaal (gehalveerde pompoen met de snijkant naar beneden).
  6. Zet de schaal in een voorverwarmde oven en rooster de pompoen tot deze zacht is (pompoen helften ca. 30 - 45 minuten, hele pompoen ca. 45 - 60 minuten).
  7. Laat de pompoen afkoelen.
  8. Snijd de hele pompoen door. Schraap de zaadjes met een lepel uit de pompoen.
  9. De pompoen is nu klaar om te pureren in de keukenmachine of je kunt een pureestamper gebruiken. De schil kun je gewoon mee pureren!
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/geroosterde-pompoen/