Warme vanillepudding
 
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 rijpe mango (of ca. 300 gram fruit naar keus: peer, abrikozen, perzik, etc.)
  • 4 eieren
  • 400 ml water of amandelmelk (ongezoet)
  • 2 eetl. arrowroot (bindmiddel)
  • 1 mespuntje vanille poeder en/of sap en rasp van 1 citroen
  • 2 eetl. collageen (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Schil de mango (of andere fruitsoort) en snijd in kleine stukjes.
  2. Meng in klein beetje van het water of de melk met de arrowroot om de arrowroot op te lossen zonder klontjes.
  3. Pureer met de staafmixer de mango met de rest van het water/de melk, vanille / citroen tot een glad geheel.
  4. Breek de eieren boven een pannetje en voeg de gepureerde mangomassa toe.
  5. Verwarm vervolgens de custard op middelhoog vuur onder voortdurend roeren met een garde en voeg als de pudding een beetje warm begint te worden de arrowroot oplossing toe. Blijf verwarmen en roeren tot het een dikke pudding begint te worden. Het hoeft niet te koken, dan kan de pudding namelijk teruglopen.
  6. Haal de pan dan onmiddellijk van het vuur en blijf nog even doorroeren om klontjes te voorkomen.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/warme-vanillepudding/