Speculaaskoekjes
 
 
Auteur:
Ingredi├źnten
  • 2 bananen
  • 1 volle theelepel agar agar poeder
  • 75 gram kokosolie
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 volle theelepel speculaaskruiden of kaneel
  • snufje (Keltisch) zeezout (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Pureer de bananen in een blender of keukenmachine en voeg de agar agar en kokosolie toe. Mix tot een gladde substantie.
  2. Voeg vervolgens kokosmeel, speculaaskruiden en zout toe en mix goed tot er een soepel deeg ontstaat.
  3. Proef het deeg en voeg evt. nog wat speculaaskruiden toe naar smaak.
  4. Draai kleine balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een knikker.
  5. Plaats de balletjes op een bakplaat en duw ze een klein beetje plat (dat zorgt voor een gelijkmatige garing).
  6. Verwarm de oven voor op ongeveer 175┬░C.
  7. Plaats de bakplaat met koekjes in de oven zodra deze op temperatuur is. Bak de koekjes ca. 20 - 25 minuten tot ze licht bruin zijn (controleer tussentijds af en toe om te voorkomen dat ze te donker worden).
  8. Laat de koekjes afkoelen.
Notities
Mijn ervaring met kokosmeel is, dat koekjes en cakes afgekoeld het lekkerst zijn (helemaal de volgende dag).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/speculaaskoekjes/