Kastanje cruesli
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 100 gram geroosterde kastanjes*
  • 70 gram geraspte kokos
  • 1 à 2 eetlepels kokosolie of roomboter
  • ½ à 1 eetlepel honing of 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • handje walnoten, grof gehakt (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Maal alle ingrediënten, behalve de noten, fijn in een keukenmachine tot het een plakkerig deeg is.
  2. Roer er als laatste de gehakte noten door (optioneel).
  3. Verkruimel het deeg en verdeel de kruimels over een bakplaat.
  4. Bak 25 - 30 min in de oven op ca. 160°C. (Controleer tussentijds of het niet te hard gaat).
  5. Haal de cruesli uit de oven als deze knapperig is en laat afkoelen.
Notities
* Voor dit recept heb ik verse zelfgeroosterde kastanjes gebruikt. Vacuüm verpakte kastanjes zijn ook prima te gebruiken, of zelfs kastanjes uit blik. Deze laatste vergen wel een langere baktijd (ca. 1 uur op 120 graden), omdat er veel vocht moet verdampen.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kastanje-cruesli/