Chocolade mousse
 
 
Auteur:
Personen: 2 - 4
Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 2 middelgrote sinaasappelen
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel honing (optioneel, ik vind het zelf veel te zoet om nog honing toe te voegen)
  • takje verse munt, blaadjes in dunne reepjes gesneden
  • vers rood fruit voor erbij
Bereidingswijze
  1. Snijd de avocado’s in tweeën en ontpit ze.
  2. Schep het vruchtvlees eruit en doe dit samen met het sap van de uitgeperste sinaasappelen en het cacaopoeder in een hoge kom.
  3. Pureer het geheel met de staafmixer. Zorg dat alles goed gemengd is.
  4. Roer evt. wat honing door de mousse en proef, wanneer je nog iets van avocado proeft doe dan nog een halve eetlepel honing erbij en roer goed door.
  5. Als je het lekker vindt roer je de reepjes munt erdoor, anders garneer je alleen de mousse ermee.
  6. Zet even (een uurtje) in de koelkast, gekoeld is het net iets lekkerder en de smaken hebben dan goed in kunnen trekken.
  7. Serveer het met vers rood fruit
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/chocolade-mousse/