Niet-tomatensaus
 
 
Niet-tomaten basissaus (maar het lijkt er wel heel veel op ;-) ). Deze saus is te gebruiken als tomatensaus, maar is vrij van nachtschades (en dus vrij van tomaten)
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 150 gram wortel, schoongemaakt
  • 150 gram bloemkool, schoongemaakt
  • 100 gram bietje, geschild
  • 200 ml water
  • 1 Ć  2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ¼ theelepel kurkuma
  • zwarte peper en zeezout, naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snijd de wortel en biet in smalle schijfjes (ca. 4 mm dik) en snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Schenk het water in een pan en voeg de bloemkool, wortel en biet toe. Breng dit aan de kook en laat alles zachtjes koken voor 7 min. Zet dan het vuur uit en laat 3 minuten staan met de deksel op de pan.
  3. Pureer de groenten inclusief kookwater met een staafmixer of blender tot een dikke saus.
  4. Voeg nu de appelazijn, olijfolie, kurkuma en peper en zout toe. Dan nog even goed mixen.
  5. Proef de saus en voeg eventueel wat extra zout, peper of appelazijn toe.
Notities
Mocht je een wat hartiger resultaat willen, voeg dan lekker naar smaak gemalen komijn en edelgist toe.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/niet-tomatensaus/