Zoete aardappel salade
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 5 eieren
  • ca. 170 gram bacon (let op toevoegingen)
  • ca. 120 gram zoete aardappel, in dobbelstenen van ca. 1 cm
  • 3 eetlepels lente ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels gehakte kappertjes
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • dressing (zie onderstaand recept)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Plaats de bacon in een enkele laag op een grote bakplaat en bak tot deze krokant is.
  3. Leg de bacon vervolgens te drogen op keukenpapier, snijd in stukjes en hou even apart. Gebruik 2 eetlepels van het baconvet en meng dit door de zoete aardappelblokjes.
  4. Bak de zoete aardappelen in het vet in ongeveer 20 minuten gaar in de oven. Roer af en toe door. Kook ondertussen de eieren gaar, en laat deze vervolgens afkoelen.
  5. Pel en hak de eieren. Meng de gehakte eieren, baconstukjes, zoete aardappel, lente ui, kappertjes en peterselie in een kom.
  6. Meng alle dressing ingrediƫnten en giet over de salade. Roer alles door elkaar. Serveer met een salade, snackgroente of paleo crackers.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kookboek-review-recepten/