*Aioli
 
 
Deze saus is werkelijk overal lekker bij en je kunt oneindig veel variëren door kruiden en/of andere smaakmakers toe te voegen.
Auteur:
Ingrediënten
  • 250 ml olie (bijvoorbeeld extra vierge olijfolie, macadamia-olie, avocado-olie, walnootolie, etc.)
  • 3 eierdooiers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel zout, evt. meer naar smaak
Bereidingswijze
  1. Hak in een kleine keukenmachine de knoflook fijn en voeg eidooiers, citroensap, mosterd, en een theelepel zout toe en mix ongeveer een minuut. Het mengsel zal crèmekleurig worden.
  2. Voeg nu langzaam in een dunne straal de olie toe terwijl de keukenmachine draait. De aioli hoort zeer dik en goed gemengd zijn.
  3. Voeg indien gewenst naar smaak extra zout, citroensap of mosterd toe.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kookboek-review-recepten/