Gazpacho
 
 
nachtschadevrij
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 400 gram watermeloen, schil en zaden verwijderd
  • 100 gram komkommer, geschild (anders krijg je bruine soep ;-))
  • 1 flinke teen knoflook, gepeld
  • 3 lente-uien, schoongemaakt
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • ca. 50 ml citroensap of limoensap, naar smaak
  • zwarte peper en zeezout, naar smaak
  • bosje verse peterselie of koriander
Bereidingswijze
  1. Pureer in een blender of met een staafmixer de watermeloen, komkommer, knoflook, het witte deel van de lente uien, olijfolie en citroensap.
  2. Breng de soep op smaak met peper en zeezout en roer goed door.
  3. Plaats de soep minimaal een uur in de koelkast, zodat de smaken lekker kunnen intrekken en de soep koud geserveerd kan worden.
  4. Voor de garnering, snijd het groene deel van de lente ui in dunne ringetjes en hak de peterselie/koriander fijn.
  5. Serveer de garnering in aparte schaaltjes en zet voor de liefhebbers nog wat extra olijfolie op tafel.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/gazpacho/