Gazpacho
Auteur: Marjolijn
Personen: 2
- 400 gram watermeloen, schil en zaden verwijderd
- 100 gram komkommer, geschild (anders krijg je bruine soep ;-))
- 1 flinke teen knoflook, gepeld
- 3 lente-uien, schoongemaakt
- 50 ml extra vierge olijfolie
- ca. 50 ml citroensap of limoensap, naar smaak
- zwarte peper en zeezout, naar smaak
- bosje verse peterselie of koriander
- Pureer in een blender of met een staafmixer de watermeloen, komkommer, knoflook, het witte deel van de lente uien, olijfolie en citroensap.
- Breng de soep op smaak met peper en zeezout en roer goed door.
- Plaats de soep minimaal een uur in de koelkast, zodat de smaken lekker kunnen intrekken en de soep koud geserveerd kan worden.
- Voor de garnering, snijd het groene deel van de lente ui in dunne ringetjes en hak de peterselie/koriander fijn.
- Serveer de garnering in aparte schaaltjes en zet voor de liefhebbers nog wat extra olijfolie op tafel.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/gazpacho/
3.5.3251