Carbonarasaus
 
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 eieren
  • 1 flinke theelepel kokosolie of roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 80 gram biologische chorizo, in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram paddenstoelen, schoongemaakt en in stukken
  • snufje paprikapoeder
  • 2 porties pasta-alternatieven naar keus (bijvoorbeeld bloemkoolroosjes of courgetti)
  • 1 rijpe avocado
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • handje verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren enkele minuten tot ze zacht gekookt zijn. Laat ze vervolgens afkoelen in koud water.
  2. Verwarm een hapjespan en smelt hierin de kokosolie en voeg de gesnipperde ui toe. Bak de ui op zacht vuur tot deze licht glazig is.
  3. Voeg vervolgens de knoflook, chorizo, paddenstoelen en paprikapoeder toe en roer alles door elkaar.
  4. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht zachtjes garen, ca. 5 - 10 min. Roer af en toe even door.
  5. Stoom ondertussen de gekozen groente (pasta alternatief) beetgaar boven een laagje water. Zorg er voor dat de groente niet te zacht wordt. (bloemkoolroosjes ca. 10 minuten boven of in een klein laagje kokend water).
  6. Pureer ondertussen met de staafmixer de gekookte eieren met de avocado, olijfolie en peterselie tot een gladde saus.
  7. Roer de avocadosaus door het chorizomengsel en warm de saus nog even een beetje mee (hoeft zeker niet te koken).
  8. Schep er al laatste de gestoomde groente door of serveer de saus over de groente.
  9. Serveer eventueel met wat extra peterselie en een scheut olijfolie.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/carbonarasaus/