Abrikozen-zoete aardappelmuffins
 
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 350 gram zoete aardappel, gekookt en afgekoeld
  • 50 gram gemalen amandelen
  • 50 gram kokosolie of roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel tapiocameel of arrowrootmeel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel kardemom
  • ¼ theelepel zeezout
  • 3 eieren
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 4 verse abrikozen, geschild en in kleine blokjes gesneden
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Mix in de keukenmachine met sikkelmes de zoete aardappel, amandelmeel, kokosolie en tapiocameel.
  3. Meng er vervolgens honing, kaneel, kardemom en zout door.
  4. Voeg nu de eieren en het bakpoeder toe en mix alles snel door elkaar.
  5. Roer als laatste de stukjes abrikoos door het beslag.
  6. Schep het beslag in muffinvormpjes.
  7. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ca. 20 - 25 minuten gaar.
  8. Laat ze rustig afkoelen (of proef er vast stiekem eentje ;-) )
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/abrikozen-zoete-aardappel-muffin/