Chocola met nougatsnippers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 4 eetlepels inuline
  • 100 gram + 4 eetlepels kokosolie
  • 100 gram cacaoboter
  • ca. 100 gram cacao (naar smaak)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 Ć  3 eetlepels kokosbloesemsuiker of honing (naar smaak)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de 4 eetlepels kokosolie en inuline in een pannetje tot het een klont wordt, let op het hoeft echt niet heel heet te worden. Haal de klont uit de pan en hak deze voorzichtig in stukken (let op, want de stukken kunnen alle kanten op vliegen).
  2. Smelt op heel laag vuur (of au bain-marie) de rest van de kokosolie en de cacaoboter. Haal de pan van het vuur als alles gesmolten is en voeg cacao, vanille en kokosbloesemsuiker (of honing) toe.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de nougatstukjes. Schenk hierover het chocolademengsel en zorg dat de nougat redelijk gelijkmatig verdeeld is (met een vork kun je makkelijk roeren). Laat de chocola enkele uren opstijven in de vriezer of koelkast.
Notities
Budget tip:
In plaats van kokosolie en cacaoboter kun je ook chocola maken van santen. Vervang dan eenvoudigweg de cacaoboter en kokosolie door 200 gram santen.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/chocola-met-nougatsnippers/