Chocolade truffels
 
 
De honing laat ik zelf meestal weg uit dit recept, voor een klein beetje extra zoetigheid voeg ik soms een schep inuline (prebiotische voedingsvezel) toe.
Auteur:
Personen: ca. 40 stuks
Ingrediënten
  • 75 gram zoete aardappel (of pompoen), geschild en in blokjes
  • 100 gram geraspte kokos
  • 25 gram noten- of zadenpasta (optioneel)
  • 25 gram cacaopoeder
  • ½ theelepel speculaaskruiden of kaneel (optioneel)
  • ½ - 1 eetlepel honing (optioneel)
  • 2 eetlepels kokosolie of ghee, gesmolten
  • 1 theelepel natuurlijke vanille essence
  • 1 kleine wortel, zeer fijn geraspt (ca. 50 gram)
Bereidingswijze
  1. Kook de zoete aardappel blokjes in een laagje water in ca. 5 - 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Meng de geraspte kokos, cacaopoeder en kaneel door elkaar.
  3. Voeg de zoete aardappel, notenpasta, honing, kokosolie, vanille en geraspte wortel toe.
  4. Roer goed zodat er een samenhangend deeg ontstaat.
  5. Draai met de handen mooie balletjes van het deeg.
  6. Plaats de truffels in de koelkast om ze op te laten stijven.
  7. Deze truffels zijn goed in de vriezer te bewaren.
Notities
Helemáál lekker worden deze truffels als je ze na het opstijven voorziet van een laagje chocola. Hiervoor smelt ik cacaoboter of kokosolie waaraan ik inuline en cacao toevoeg. De koude truffels doop ik voorzichtig in de chocola, vervolgens laat ik het chocolade laagje verder opstijven in de koelkast.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/chocolade-truffels/